Tuesday, January 29, 2008

AJL 2007 - Rehearsal

Huhuhu... Kena datang kerja hari ni, kene settlekan before 28.01.08. Dalam pada tu dah berjanji dengan one of Cari forummer, Kak Nde. Thanks kak for inviting us to join you. Buat kerja bagai nak gila, 5.00pm cabot, balik Gombak, mandi, bersiap pukol 6.00pm cabot kitaorg ke Bukit Jalil. Cadangnya nak naik Star LRT, tengok masa belum tentu mengizinkan, merempit le kami.. kekeke..

Sampai² ngam-ngam pukol 7.00pm, dalam pada dok mata teraba-raba carik Kak Nde, tetiba ade org panggil.. Tu dia.. Kak Nde & the gang udah sampai.. dapat la jumpa Nazim, tak dapat lagi jumpa Teja...

Masuk je dalam, udah ghope jakun.. kekekek.. cukop teruja.. bukan nak tengok artis pon benarnya, teruja tengok set, performance lighting, sound audio and visual, apek sound engineer.. kekekekek... perghhhhhh memang gempak la performance lighting dia.. tahniah buat semua crew yang bertungkus lumus.

Dayang.. kecik coit jek.. kekekeke.. sweet je Dayang, suara dia yang husky² tu tak payah la cakap ye, semua pon tau.. Ntah ya tetiba minat pulak dengan Dayang ni, nampak sweet sangat, walaupon sexy kadang² tapi dia berdiri di 'class' yang tersendiri.. cayalah Dayang!!!

Abang Jinbaraaaaaaaa.... i lap yuuuu... kekekeke.. Frankly speaking, ako tak pernah pon menat sama Jinbara ni.. Lagu dia pon ako memang tak layan, walaupon org kata sedap la apa la, iskhh... idak le teman.. Tetiba malam tu kan ke dia nyanyi live, fulamaaaaakkkkkk.. serious la kan, sore sedap nak mampos!!! iskhh.. bang.. sign otograp please.. kekekeke.. Apa² pun saya sudah mula meminati lagu² dari kumpulan ini.

Sumpah ako tak tau kewujudan kumpulan nih.. kekeke.. Estranged. Tahniah juga atas kemenangan mereka.. Benarnya tak berapa minat sangat. Tapi sudah rezeki berpihak pada Estranged. Apa-apa pon tahniah.

Sebenarnya cukup terkilan kerana Faizal Tahir tak dapat memberikan persembahan beliau kerana isu bukak baju. Kedua² buah lagu itu cukup mendamaikan jiwa ako.. Ako frust jugak sebenarnya.. tapi apa nak buat....

Itu sahaja gambar yang dapat saya cilok buat masa ini. Gambar diambil oleh Cik Lelabah. Huh.. benarnya cukop tensi kalo dia amek dalam RAW, udah sampai la ni idak dia convert lagi ke JPEG... huwaaaaaa...... Maka tidak la banyak gambar yang ako dapat cilok buat kali ini... Lain masa bila dia dah convert ako hapdet lagi, tak kisah la walau citer udah basi..

Terima kasih banyak-banyak buat Kak Nde & husband (Abg ****), kerana sudi ajak kitaorg g tengok rehearsal. Siap Cik Lelabah mintak tiket lagi untuk esok.. astaga... bikin malu saya saje... mahapkan saya ye Kak Nde..

Balik udah nak pukol 12 mlm terus kami ke Ampang Point. Jumpa Jza (kawan asben) sekejap.. Sekali dapat sms esok kena datang kerja.. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... Teros balik..

nota tapak kaki : oh ya... suka ati saya ye nak cilok gambar dari FP, Gallery, Flickrs org.. kerana org itu adalah asben saya sendiri.. Lagipun siap mention nama occay!! sekian.

2 comments:

tnihartini said...

arghhhh jgn salahkan estranged... kekekekkeke i suker tawwwwwwww estranged.. especiall drummer dier.. even i x taww nama drummer tuh.. i ttp suker estranged....ngehngehngeh

atasnamacinta said...

sape estranged nih???? huh!!!!