Tuesday, April 15, 2008

Aktiviti Hujung Minggu

Sesejak dua menjak rasa macam dah takde aktiviti hujung minggu dah kami ni, whuaaaaaaaaaaa.. biler kirja mau abes nih?!!. Sangat² letih, takde life dah rasa ni.. Nak g tengok wayang pon tak tau biler buleh tengok..

Sabtu lepas ingat buleh le coti, huwaaaaaaa.. tak leh jugak, ada event.. huhuhu.. Maka kerja la sampai pukol 4.30pm jugak la terconggok kat opis. Kami terus g Giant, Cik Lelabah nak cari buah Strawberry. Dia tak kasik ako masok dalam, kot ako masok kang, kol 6 tak kuor² lagi.. kekeke..

Pastu ingat nak makan kat Sri Gombak, adoi yaiii, kedai kakak tu dah nak tutop, tak tau apa nak makan, kami g beli burger yang direkomen oleh Yan.. Sangat sedap burger abang tuh.. Kat 7 Eleven dekat dengan Seng Heng Sri Gombak. Cubo la toraiii.. Pastu beli goreng pisang, sukun, keria, coq udang.. huwaaaa.. nak nangis rasa.. sangat lama tak makan.. dok ulu, tak jumpa makanan.. sekali.. sedeynye.. tak mencapai tahap piawaian saya.. tak berapa sedap ler.. Lepas makan, siap² coci baju, nasib baju tak banyak, memang biasa coci baju hari² pas balik kerja, kalau malas sangat, kaaaaaaalllllaaaauuu.. baru le selang sehari, tapi selalunya jarang la, memang hari² coci, senang, ahad tido.. pastu sapu omah, lap lantai, kering lantai sapu balik, lap balik buat 3 kali.. adeihh patah pinggang.. Sesiap semua, Cik Lelabah dah panggey mintak tolong, campakkan "stoberi" kat dalam gelas.. Lepas Maghrib start, pastu pas Isya' sambung balik sampai kol doblas malam... huhuhuhu.. sangat lengoh tangan saya... kekeke..


Sesambil tu potong epal sama cilok sikit stoberi Cik Lelabah gaul sama salad dressing, sesambil buat keje sesambil mengunyah.. Sesambil ngunyah sesambil buat keje.. Sumpah tak tipo, lenguh tangan lenguh kaki.. huwaaaaaaaaaa... udah le kene berdiri.. adoiii yaiiii... Benarnya dia tu tak satisfied dengan result diatas.. hehehe.. tengok muka pon tau.. Tapi kami memang rushing nak balik Ampang, tak pe next time buat lagi.. huhuhu... Tengok jam dah kol doblas, kemas² barang terus balik Ampang...


Oh ya, gambar atas sekali tu, saya gegor lutot Cik Lelabah, mintak dia gambar "bebodoh" jek occay.. Sampai disini sahaja.. bagaimana pulak aktiviti kawan² diluar sana?. Mesti best beriadah disamping keluarga.. Apa² pun salam hujung minggu buat anda semua. (Ujong minggu yang dah terlepas.. kekeke)

8 comments:

neeziee@separawaras.com said...

guna la buah durian ke, tembikai ke, nenas ke,

orange_pongeh said...

best nyer.....

nanti leh ajak sekali...huhuhuuhu

sekakilah said...

Huu..hebat..power gila ah lens...bila la nak dpt satu...

sHIEMz said...

mang sedap burger kat abe 7e tue.. aku suka..slalu kalu malas masak..situ la aku singgah. Bueger hotdog spesel ngan benjo spesel... yummy...~! meleleh~!

atasnamacinta said...

nizi ~ berparot tgn guna buah tu oi nizi.. kekeke

orange_ponegh ~ buleh buleh..

sekakilah ~ contact lens ke pak lang? kekeke..

shiemz ~ haah ler..

sekakilah said...
This comment has been removed by the author.
kombat said...

hai pn bulan ;)

nak comment sbb terbaca burger 7E tu. hehehe. mmg sedap. murah lak tu. special dia sbb dia letak nenas kan? aiyaa.. terliur la pulak. mlm ni harus carik :P
burger dia tu, last choice kalau dah tak tau nak decide dinner nak mkn apa. hehehe

atasnamacinta said...

kombatz.. huhuhuh.. memang besh burger brader tuh..