Thursday, March 27, 2008

Kanvas Kehidupan Aku & Dia

Di sekolah bermulanya perkenalan kami, waktu itu ako maseh ditingkatan 3.. Alah.. bukannya kenai nak kenalan siap nak bagi sorat boh bedak wangi segala, puhh-lisssss occay.. kekeke..

Kesah bermula dari dalam kelas Pendidikan Seni ako, Cikgu Hamid.. Cikgu.. windu ler... ako tak pasti kenapa ramai pelajar tak kenan dengan cikgu ni, adakah kerana dia garang?. Sekali pon ako tak pernah kena marah apatah lagi rotan mau pon cubit perot dan tarik "side ben" kekekek.. Perghh.. merah-merah ako tengok budak² yang kena dengan cikgu ni... Barang-barang yang dia soh bawak, memang complete ako bawak, macam "pro" sangat.. kekeke.. Bila tiba tang lukis, kertas lukisan ako bersih jek.. iskhh.. mau kamben jadi bas mini kang.. susah le, tangan saya keras.. kekeke.. Cikgu selalu senyum dan geleng paler tengok kertas lukisan ako yang seputeh salju ittieww.. kekekek.. Dia kata ako ada imaginasi tapi susah benar ako nak deliver.. Ntah, ako tak paham ler cakap-cakap orang-orang seni nih.. kekeke..

Ako seperti biasa, iskhh mahap cakap ler, tak berapa nak pandai le lukis-lukis ni, suka tengok, tapi tak pandai.. Selalu cikgu Hamid dok puji-puji sorang "mamat" ni.. "kalau ada masa, pergi belajar kat Cik Lelabah tu..(yakni asben saya, dia sebot nama le, idak le dia sebot Lelabah.. kekeke. Stroke le ape le seme kuor, huishhh.. hangen tol ako, kot sekali dua buleh le tahan, tetiap kali kelas mesti sebot nama "mamat" ni.. Stroke le mende le, stroke penyakit tu tau ler saya.. kekeke..

Dalam ati ako, kot le nak ajo, senior selalu eksyen jek lebey, tuih ler.. kekeke.. Sekali ako dapat idea, tanya Kak Tiniku dan Kak Lailiku, sapekah mamat yang bernama Cik Lelabah ini, maka esoknya derang pon tunjok ler.. kekeke.. Ate cam baguih beno, nyampes!!!

Pastu ntah camne buleh kirim-kirim salam lak, astagaaaaaaaaaaaa... ako pon tak tau camna buleh terjebak kawan dengan dia.. Tetapi yang pentingnya, saya sangat suka dengan hasil kerjanya.. Sangat bangga. Emm tapi sesejak dunia makin maju ni, dah lama tak pegang berus... Sebok mamah "Apple", terlupa le "berus dan kanvas" ye bang?. Ntah la kenapa.. ako sangat suka tengok dirinya kotor dengan cat.. kekeke..


Kami berkawan sampai saya Form 5, lepas tu masing-masing buat hal sendiri, sehinggalah saya jumpa dia kembali pada tahun 2002. Wahhh.. sangat-sangat teruja, rasa nak nangis.. Kami ambil keputusan untuk bertunang dan berkahwin.


Bulan 8 ni genap 2 tahun kami berkahwin. Namun sehingga sekarang, kami masih belum dikurniakan cahaya mata buat penerang hidup kami lagi.. Kami redha, mungkin belum ada rezeki untuk kami lagi.. Bila lihat anak kawan-kawan makin membesar depan mata, waaa.. its such a very wonderful momment, dalam hati kadang-kadang terdetik, bila ye nak melalui detik-detik indah begitu...


Tidak mahu terusan berfikir, cuma nak enjoy life dulu.. Tidak mahu terlalu banyak meminta, takut sungguh harapan hanya tinggal harapan... Ako bahagia dengan kehidupan sekarang disamping suami yang sangat-sangat memahami, disamping keluarga yang sangat baik juga memahami dan disamping "stujes" yang sangat-sangat ako sayang. Di episod yang akan datang, bagaimana saya boleh jatuh sinter sama stujes.. kekeke...
Salam, semoga hari-hari anda sentiasa dilindungi dan dirahmati oleh-NYA.. Amin.. Wassalam.

13 comments:

SyerahOmar said...

rohanaaaaaaaaaaaaa(bak keling bakang umah jerit)..kami ada dalam laber rum ni..moekekeke..adeh..kena pet skali aku sama senol.udah guro bat org kinja2 nak sambot anak menakan.ekekekek

aku rasa diawangan2 baca citer cinta ko sama bang pejal..rasa kaki x jijak lantai:P

qisya's mada said...

org kayu ttiba cakp bab romantik rasa nak lempor selipar jek...

nzh1979 said...

lan..syahdu weh..baca kesah cinta engko nih..ehehe..tak sangka gitew kesahnye
aku pon tetiba terkenang2 cite cinta lama..adeh.. cinta pertama susah nak lupe.. bukan rezeki aku gamaknye kawin ngan x boypren..ehehe...
papepon aku doakan kengkawan aku cepat timang anak morah rezeki..

p/s: senang2, tak bz lawat ler fp ngan blog aku yek..kot ler sibuk..kawan2 jangan ler lupa ;)

ezrina said...

wewittttttt....sungguh indah catatan cinta bulan nih....
ni best ni kalau di buat novel...
Dik...lawanyer layout...akak sukaaaaa...nak jugakkk....

sHIEMz said...

xpe la bulan...bukan rezki lagik.... nak bat camne kan... tapi aku harap semoga hang kekal bahagia disamping somi yg baik | hensem juger ituew... serta keluarga hang terchenta... begitu juger dgn syujers2 hang tu la yek... InsyaAllahh... ade rezki tue... Aku doakan kebahagia hang sampai ke hujung nyawa k.. take care frend

suzi_khai said...

ala jeles ah tgk gambo ko ngan mr spider ateh titi tu... dok terbayang gambo sendiri dengan hubby kesayangan ghuper itew..

jeles tahap gaban... rasa nak baling je monitor nih

odows said...

segan ler ada kisah chenta sejati gittew..kekeke..mmg best..baca sambil tersipu2 malu i tau..:p

atasnamacinta said...

syerah ~ syahirahhhhhh.. kekeke.. segan taww bang senol mempermainkan perasaan i.. awww..

qisya's mada ~ kojaq ko yan, ate kayu bebeno ke ako selama ni? kekeke..

nzh1979 ~ syahdu ke zam? adeihh.. xde ler.. mekaseh eh zam.. pstt.. bz oii, udah gaya xde life dah ako ni ha, rasa nk terajang org pon ade..

ezrina ~ kak erinnnn... kekeke.. mekaseh.. template jek ni, cilok. kekeke

shiemz ~ mekaseh shiem eh.. kekeke.. adeihh.. sebak ler gini..

suzi_khai ~ astagaaaaa.. xbaik baling² monitor, xelok utk kesihatan ibu ngandung.. kekeke.. nnti balik kg buat eh cujie..

odows ~ adeihhhh segannnnnnnnn... cmna nih, otai masok sini, adeihh, malu nih, mana nk surok muka nih.. kekeke.. ala bang odows ni, mencik i tawww!!! kekeke..

s2m3r said...

tgk gambar je dah menampakkan perjalan idop puan lelabah dan encik lelabah
moga kalian berdua di murahkan rezeki

bleh sama2 ngan akak berjemaah ye

kamar hati said...

salam...
salam perkenalan....sudi2 la singgah dan tinggalkan jejak kat blog saya...waaa...saya suka sangat tgk pic yang berdua tepi tali air tu...see sangat...view dia pun cantik..kat ner eek???

atasnamacinta said...

s2m3r ~ kak ilaaaaaaa.. wuhahahaha.. mekaseh kak ila ye, moh le kita sesama berjemaah..

kamar hati ~ salam kenal kamar hati.. thanks ye sudi singgah kat teratak burok nih.. tu kat kg asben tu, kat jelebu, n9..

Ehemmm..... said...

Lek.. lekk....

Aku pun 3 taun tunggu baru kuar.Takpayah pikio sangat- bak kata gynea yg aku jumpe... LOL

s&d said...

Cantiklah gambar2 kat sini...