Monday, March 10, 2008

FAIZAH DAH TUNANG.. YEAY


Sangat-sangat busy lately ni.. Masok bulan 2 haritu sampai laaaa 21.03.08 nih, memang huru hara sikit ler hidop..

Selamat melangkah ke pra alam baru.. Huhuhuhu.. Mintak mahap le sesangat paizah, idak le dapat menolong sangat, bizis gilos preparation nak jadik GADIS LITAR 21.03.08nih.. Udah gaya hidup tak terurus, sama macam tahun lepas.. kekeke..

Gambar pon tak berapa banyak yang dapat amek, Cik Lelabah saya bizi menolong ayahanda kat luor.. Nasib adik ipar lagi sorang ade... Bangun tido pon udah lambat, pukol 9 baru bangun, ingat nak pegi awal pagi, tak daya nak bangun, sangat-sangat exhausted dengan senggugut semua cukop lengkap..


Tengah bersiap tiba-tiba dapat call dari opis, uishhh.. teros ilang sakit perot... Alaaa... tak sampai hati benarnya, tapi apa buleh buat, adik iparku tunang...

Pukol 11 pagi baru sampai sana.. takde apa nak tulong pon, dudok dalam bilik, borak-borak jap, pastu keluar sekejap p Bandar Baru Ampang, iskhh.. pakkal le Ampang tu macam-macam gak ada...


Last minutes ada mak sedara kasik kuih suruh letak kat hantaran, berlari sekejap p Pekan Ampang cari kotak.. Ako bab beli buleh ler, bab nak hias tangan saya keras.. kekeke..

Orang tua tengah berbincang, tahun bila, bulan bila nak disatukan.. Dengar-dengarnya tahun ini bulan 12.. Harap-harap semuanya berjalan lancar..



Alhamdulillah.. dah selamat dah pon jadi tunangan orang.. kekeke.. Ada orang kata bila kita bertunang dah tidak boleh bergaul bebas, keluar sesuka hati macam dulu??.. Ye ke?

Pada ako biasa je, telah melalui alam pertunangan dolu-dolu.. Cik Lelabah amat simple orangnya, suka hati saya ler, janji pandai jaga diri.. Tahu dengan siapa ako berkawan dan juga keluar...


Dari berkawan sampai bertunang sampai la dah berkahwin, Cik Lelabah tetap seperti dulu.. Tak pernah halang dengan siapa ako berkawan.. Tapi katanya sekarang kena CATU!!! kekekeke... Kerana ada hal-hal yang sunggoh sadis nak diingatkan...


Actually kenal dengan Faizah dah lama, kami satu sekolah.. ahaks!!! Cik Lelabah senior kami.. Di episod akan datang akan ako ceritakan mcmana ako boleh 'ehem ehem' dengan Cik Lelabah.. By the way, this girl not like me at all because my face looks very "sombong"!!

Astagaaaaaa... Benarnya ako rabon.. kekeke.. Tapi eksyen, time belajar jek guna spec, g washroom pon bukak spec.. jadinya bukan salah ako ler, nak menyengeh tiap masa occay!!!


Tapi berbanyak-banyak syukur, ako amat senang masuk dalam family ni kerananya, ako siap-siap dah ada kawan, ada teman berbual, boleh bercerita apa saje.. Satu advantage pada ako la, Ingat lagi sebelum kawen dulu, kalau mak dengan abah ajak datang rumah mesti ako akan tanya, "Faizah ada tak?".


Tapi sekarang tak de la lagi.. Melampau ler, dah kawen pon dok tanya Faizah ada rumah tak.. kekekeke... Masa mula-mula nak diperkenalkan dengan mak dengan abah pon this girl was take me to them.. Huhuhuhu... Kalau takde dia mau keras ako kat situ.. kekeke...




Iklan.. Terok na gayanya... Raksasa Gorgon dan assistant datang menyeranggggggggg.... Astagaaaaaaaa.. bebawak ler ngucap bang resaksa... kekekeke

Ako diperkenalkan dengan Raus (her fiance) last year.. Such a nice guy.. Oklah.. Cik Lelabah pon suka, one thing i like about him, very soft spoken.. kekeke.. Maaf ye Raus, kami dah biasa le cakap macam halilintar.. kekeke..


Masih ingat lagi pestime dia tegor ako "kak, ni nak letak mana?" adeihhh.. Ako boleh jawab "haaa? ko panggey ako kakak??!!" kekekek.. adeihh.. atenye udah kita sebaya bang, janggal lak rasa ttibe panggey kakak..

Apa-apa pun selamat menempuh alam pertunangan ye paizah, udah tak macam dulu, mau sikit punya hal jadik beso, makanya, cepat-cepat ler kawen ye.. kekekeke... Kadang-kadang orang cakap nak dirikan masjid ni setan tak suka, tu yang dengo bisikan setan, seme benda panas... Orang kata, ako tak kata.. kekekeke.. Gud Luck!!! Muahhh!!!

2 comments:

nzh1979 said...

tahniah yek wat adek ipau ko..ehehe..akhirnye dah selamat pon bertunang..
ate..cepat2 le kawin ye..sok kawin jgn lupe jempot kengkawan occay..ehehe

Ehemmm..... said...

ana,

aku x paham aa.. Paezah ni adik ipar ko la ekk?? Blurrr.. ekekek...

Kirim salam kat dia ekk, lepas umah lama dia kt lembah jaya tu kena tolak, takde aku jumpe makcik ni lagi..

deepy