Wednesday, December 24, 2008

Semalam, Hari ini & Esok

Phewwww.. sangat memenatkan, kerja, kerja, kerja.. Ntah bila nak habis... Kadangkala, macam rasa nak berenti dah.. tak larat nak bekerja dah, penat, letih, rumahtangga kurang terurus, kesian Cik Lelabah saya..

Breakfast hari yang lepas-lepas, buat Beger Malaysia, tapi hudohnye lahai, yg lebih-lebih tu gentel-gentel konon-konon ala-ala donut le kaedahnye.. kekeke.. sedap gak..



Ni pon bekfes hari yang lepas-lepas gak, gile tak sempat, sampai Cik Lelabah cakap, "buat je la oat kalo tak sempat sangat". Huhuhuhuhu...




Sebelum sebok dengan kerja hari tu, sempat la jugak menghabiskan buku nih. Gile, orang dah lama habis baca, ako baru terhegeh-hegeh nak baca. Ni pun pinjam adik ipar punya, tapi masa dah tak macam zaman ako anak-anak dara dulu, buleh baca buku dari pagi sampai malam, habis 1 buku 1 hari. Dah kawen ni, baru baca satu bab ade je bende nak kene buat, baru baca 1 bab kadang-kadang dah tertido pulak.. iskhh... Tapi kalau tanya ako, pada sesape yang tak baca lagi tu, kalo rajin baca le, sebab ade yang kata CD lagi best.. Tak best langsung CD.. huhuhu



Masa ni boring-boring, dok sengsorang kat rumah, Cik Lelabah keluar, ako seperti biasa memang takot dok umah memalam, memang keras le kat bilik Cik Lelabah tu, main game, boring-boring snap gambar camera nih.. Memang mati keras le saya kalo laki ako takde kat umah, takot.. Ye, tak malo nak ngaku penakot. Kenapa tak ikot?. Tak best lak ek, kalo g jumpa client pon nak ikot ye tak?. Kadang-kadang main sms sama AJ dengan Syerah. Tapi selalu kalo ako takot, ako memang takkan main sms dengan sape-sape, bukak tv atau radio, ntah apa ke peel ako pon tau. Pikiran ako tu macam konon le tengah-tengah sms, tiba-tiba keluar lak kat screen enpon, tulisan-tulisan menyeramkan, kalau dengar radio, tiba-tiba dengo sore lain sama gak dengan tv, kekeke.. gile imaginasi ako...



Masa makan ni pukol 12.30 pagi.. Sedih betol. Lapo giler dah. Cik Lelabah ade wedding job, ako pon amek kesempatan buat keje ako. Tengok workstation ako, tikos pon tak lalu nak bersarang.. kekekeke.. Esoknya ako balik pukol 4 pagi.. huwaaaa.. letih giler.. Kesian laki saya..




6 comments:

cikmak debab said...

lain kali kalu en lelabah gi shooting, tepon ar...cikmak dtg temankn...kekeke...jgn luper mintak ijin kt abg hencem awak tu

bulan said...

cikmak, kekekke.. buleh ke nk neman nih? haihhh.. pasal xkabo awal²? kekeke.. tapi sian kat cikmak le, cikmak duk jaoh.. huhuhuhu

cikmak debab said...

ceh....balik deh kt batu caves tu je..x ler jauh benor .insyaallah buleh jer...nk mintak kengkwn lain sumer dah ade handbeg .kui...kui

bulan said...

cayalah cik mak, haihh.. senang le lenkali, koling² cikmak jek.. sayang le kat cikmak.. muahhhh

shiemz said...

tue la bulan, aku suh lepak umah aku..hang x nak.... laki aku pun bukan ade, main beadminton... hehehe.. aku kekadang dok umah pun seram2 gak... kalu la tetiba kena hari tu ade citer puaka niang rapik la ape la... mau aku tukaq channel lain.. hehehe

bulan said...

haihhh.. ako klo dok sengsorang mmg xbukak tv shiem oi, lagu ke apa ke mmg haram le, ako takot... takot kuor sore lain kang.. kekeke..