Wednesday, September 21, 2011

Dia Sudah Tiada Part 7




Tengok tuh jejari runcing mak aku menulis.. kekeke.. Time nih aku saje dok munggah buku resepi yang dia kasi ke aku waktu aku mula-mula pindah, ada le selit-selit cebisan cebisan kertas, tuh nampak gambar pertama, tarikh aku tunang.. Tarikh aku kawen takde pulak, gamaknya ada kat umah mak le tuh.. belom check lagi..

Gambar no 2 tuh tarikh abang aku kawen..

Gambar no 3 tuh tarikh-tarikh hari lahir aku sama abang kakak ipar dan cucu-cucu dia.. suami aku takde lagi kot time nih, pasal tak kawen lagi gamaknya.. Tuh tarikh undi pon ada tuh, kemain mak aku.. hahaha.. banyak lagi yang dia tulis-tulis, ade 1 buku 555 tuh dia tulis berapa banyak tangga Batu Caves la, TV warna keluar bila la.. macam-macam.. nanti kalau aku jumpa balik buku tuh, aku ambil gambar.. Masa aku jumpa buku tu, dia masih ada lagi.. :D

Tuh dia, tak semestinya kita nih suri rumahtangga tak buleh nak pandai ye tak, nak dengan tak nak je, bukan le maksud aku tuh pandai buleh jadi Professor, pandai cara dia lah, takdelah tau jenis ikan, sayur je, maksudnya ada jugak benda-benda yang dia tahu sekurang-kurangnya..

Aku? malas sangat-sangat baca surat khabar, tengok berita? hmphhh.. lagi malas.. jadiknya kalau nak tau apa-apa berlaku kat dunia, waktu balik umah mak, mak akan cerita kat aku, "tengok tak berita semalam.. bla bla bla.." "baca tak paper semalam.. bla bla" pehtu nanti dia akan cakap kamu nih, idak ke nak tau apa jadi.. pemaleh sangat!! hahaha.. walaupon mak tau jawapan aku tuh, tapi tiap-tiap kali balik dia mesti tanya.. dan dia mesti cerita..

Sekarang nih, lantok ko.. baca le paper sendiri, tengok le berita, kot tak, memang tak tau le apa jadi kat dunia..

Semalam call no 0163698343.. operator jawab nombor yang anda dial telah ditamatkan perkhidmatannya.. :(

*** No tepon arwah mak aku..


3 comments:

eus said...

tu la k'ana kn! mak saya pun mcm tu.. smua bnde dia tulis..........

watyz said...

cantik tulisan no 7 tu..

Bulan said...

tu la kan za.. org2 tua.. gitu le kot.. ekekeke

kekeke tengkiu waty