Wednesday, August 15, 2012

Pertama kali pegang stereng kereta





Saya tidak pandai bawa kereta, tidak pandai bawa motor, kasihankan saya... Saya pun tak tahu apa yang saya takutkan, ni ntah zaman bila, suami dah bising-bising suruh belajar juga kereta, buat permulaan saya belajar je dengan cikgu tak bertauliah saya En Red... Hihihi.. Dia suruh saya belajar lembut lembutkan tangan pegang stereng kereta dulu.. Adoilaaa...

Kelakar okeh, senang lah sebab auto kan.. Ce manual, mau merampuih gak suami saya tuh.. Belajar dekat tempat letak kereta kat Putra Taman Keramat, ada juga orang belajar kereta sama, kelakar.. Saya siap lambai lambai tangan kat kakak tu kalau kereta kami berselisih.. Suami cakap "tak yah nak lambai sangat le, awak tu pon tak lepas lagi, tengok depan le sayang" kahkahkah.. Kita nih bukan apa seronok dan semangat tengok orang belajar kereta, kakak tu siap anak-anak temankan juga, dalam hati saya owhh ada juga orang macam saya.. Hihihi...

Dah lama benarnya tak dapat belajar kereta nih, asyik sibok je.. Takpelah lain lain kali.. Hahahaha.. Habis belajar teros call abang dan kakak sebab mesti diaorang eksaited dengor saya dah move one step forward.. Hihihi...



- Posted using BlogPress from my iPad

6 comments:

AdanyaKauUntukku said...

tingat dulu masa belajar bawak keta......siap mati enjin kat traffic light...dah lah mati engin..nak start tak boleh....huhuhu

tapi lepas dah pandai..ajar adik plak.........pegi belajar kat kawasan lapang kat setiawangsa


tapi skrang...tapak tu dah ada bangunan.......

btw..selamat belajar memandu puan lelabah

Cujie said...

eh dah amik lesen eh
cujie masa lepas habis belajar tu amik lesen
habis dah belajar semua
esok tu nak test drive dengan cikgu besar memandu
tapi time balik cikgu kecik suh bawa kete
tetiba mati plak kat bukit... gelabah pastu kena tengking tak tau nak dah nak drive masa kat bukit
terus kita x amik test... T______T

ni rasa macam nak kuatkan semangat nak amik balik lesen kete. ;)

SyaNa said...

hehehe comel ok
xpe nnt ada masak belajar balik ok
konfem ko terer merempit nnt

LiYa Lai said...

dtg foollow..:D

mama_umar_maryam said...

xper weh..slow2lah..wpon xpndi pegang stereng, tp u pandai order onlinee..*mampuih larik skg

YUS said...

ahahahaaa.. terasa comelnya k'ana mase blaja tu!... gudluck!!!