Wednesday, June 18, 2008

Jalan-Jalan Cari Pasal@PD

Ahad lepas g PD nama penohnye Port Dickson. Ako sama Cik Lelabah tompang kereta Cik Daruna. Cik Daruna bersama geprennya nama Azra. Kami bertolak lebih kurang dalam pukol 9 pagi, kalau tidak pukol 8.30 pagi, tapi oleh kerana hal² yang tak dapat dielakkan, maka kol 9 pagi le kami bertolak. Kami sampai PD lebih kurang pukol 11.45 pagi, berhenti makan kat Nilai ke kat Sungai Pelek, ntah le, ako pon naik pelek, ekekeke.. Makan nasik lemak sama milo ais, sempat jugak beli kari ikan untuk dimakan dengan roti jala.. kahkahkah.. Dalam pukol 12.30 tghari cmtu, Abg Hatta, Azra dan si comel Jasmin, Abg Wan ngan Siti pulak sampai, deme pon naik 1 kereta jugak.


Lepas derang sampai jek, teros makan.. Siti bawak soon goreng.. huhuhu sedapppp, Azra bawak tuna sandwich, huhuhu.. sedapppp... ako bawak kek ceklat sama roti jala yang tak berkuah.. kahkahkah.. adoii, deyapada.. Benarnya ako ada order kuih frozen kat Atie, kira Jumaat malam minggu lepas dia antar kat ako, kira ako tanya pasal roti jala sekali, dia kata buleh jek antar walaupon pagi, huhuhu, teros le order. Tapi yang menariknya ako nih, ade ke tak order sama kuah, lohhhh.. tak perasan!!!!. Malam minggu tu Siti ada call tanya ako nak bawak apa, ako mamai baru terjaga pasal terlelap sekejap, ako kabo bawak roti jala, kabo dia kasik kuah sekali. Esok paginya ari ako nak ke PD nih, ako boleh teringat pasal Atie pulang duit kat ako banyak, patotnya RM2.. huwaaaaaaaaaaaaaaaaa.... Tu pasal le roti jala Atie ako makan sama kari ikan yang ako beli.. harharhar.. ako ni gaya kurang senonoh betol.

Haa, ini lah dia Princess Azra & Abg Hatta.. Comel kan.. Yang tak tahan tu, kemain peramah, suka sengeh.. ekeke.. Pipi laboh.. ikshh.. rasa nak geget-geget.. Dari dengar berita Azra disahkan peknen, sampai la Ahad lepas, baru berkesempatan jumpa.. Tak dapat tengok perot Azra, tak dapat amik berkat nak pegang perot dia.. kekeke.. Tahniah ya ek korang, sedih pon ada, lama gak menunggu kan..


Haa, siti & Abg Wan jugak bakal bergelar Mama & Papa. Alhamdulillah, gembira untuk korang ok. Haihh.. ako gak belom ada berita.. huhuhuh.. Wat to do..



Nota tapak kaki : Macamana ya nak cakap, seronok benarnya lepak-lepak sama kawan-kawan, tapi sekejap sangat, pukol 3.30 petang dah nak balik.. huhuhu.. camni la nasib kalau tompang orang ye tak.. Ikot je la.. Maaf cakap, ako tak enjoy langsung outing kali nih, ntah hape-hape jek.. Cuba la sekali sekala kaki tu jejak bumi sikit, pandang la orang sekeliling sikit, jangan hanya mahu mementingkan diri sendiri.. Malas nak cakap lelebih, cuba sekali sekala amik pandangan orang lain, tak semestinya diri kita hari-hari betol!!!

3 comments:

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

sonoknyerr..pi reramai ginii

Zahiela Zahari said...

bulan kuar ngan org ade anak ni..ade tak kena sindir ataupun kena ceramah coz lom peknen..kalo aku ni..malas dah nak join org ade anak...hati aku cepat terusik la skang....aku paling pantang org cakap kesian..coz..rezki tu Tuhan yg bagi kan....hope kite berdua ade rezki plak pas ni...

Bulan said...

lovelyzz cornerzz ~ sonok kak, reramai, kawan² sekolah asben, senior² saya le kiranya.. ekekek..

iela ~ emmm, so far iela, alhamdulillah dikurniakan kawan² yang sangat² memahami.. nak² pulak stujes ako tuh, xpernah sekali pon le kuor baur² sindiran, sipi² pon belom lagi.. ekeke.. kalau ade pon berbincang, ade le, tp lam ym, tertutop le, ade le tya² mende² yg sepatotnya, derang pon ade gak ajo² mende² yg patot². "kesian" pon belom lagi ako dengo kuor dari mulot derang.. Kena ada kengkawan yg memahami cmtu, baru ceria jek idop. sabar la iela ek, insyaallah, ade la rezeki kita nanti..