Tuesday, June 3, 2008

Jom Cabot Gigi

29 May 2008

Hari ako cabot gigi bongsu. Dalam hati berani² takot.. Tapi tawakal je.. Dalam 2 bulan lepas penah g dentist kat Keramat, dokter tu cakap gigi awak tak buleh cabot, kene buat minor surgery.. adoiiyaii.. teros meloncat dari kerusi, "dokter, saya belom bersedia.. tapi dokter, sakit tak?".. respon yang ako terima sangat dingin, dia hanya mengangkat bahunya sambil berkata "depends".. tu jekkk???? huh!!!
Tapi gigi ni nampak gaya makin lama makin sakit, MIL rekomen kat tempat dia cabot gigi, kat Bandar Baru Ampang, mengenangkan tengok MIL tuh orait jek (MIL saya seorang yang penakot juga mcm saya), dia cakap tak sakit, lemah gemalai dokter tu buat, tu yang buat ako lebih konfiden tuh..

Oh ya hari ni tido umah Mak, mak bekalkan nasi dengan lauk kentang & ayam goreng cili, mak oiii, lama tol tak makan masakan mak, iskhh rasa macam makan steak kat Victoria Station lah gaya.. kekeke.. Pukol 12 sental nasik mak bekalkan tuh, settle² kan keje sikit², sms Bos cakap nak p cabot gigi. Pukol 2 kuar asben amek teros ke rumah Inlaw. Terus g kenet gigi, dokter tu check, dia cakap buleh cabot ni, tapi susah sikit, kalau half way tak boleh jugak baru kita surgery katanya.. huwaaaaaaaaaaaaaaa.. gugor jantung dengor.. pikir punya pikir, alah buat je lah, kang nak menanggung sakit lagi terok.

MIL pon masok sekali temankan ako.. kekeke.. Mekaseh mak.. Dokter sapu krim kebas, ako boleh bluwekkk mcm gaya nak montah tu.. pahit occay.. kekeke.. Pastu dia bius, sesambil nak tgu kebas, ako tya dia "dokter, agak² lama tak?", "dokter, sakit x?", "dokter, i takot", dokter... bla bla bla.. mmula dokter tu layan gak ako, lelama dia soh ako sengap.. pasal ako tya soklan berulang².. ekeke.. dia tau ako nebes, just rilek katanya.. adoiyaii.. baik le dokter nih..

Ako siap bawak masok tuala kecik lipat² siap tutop mata.. perghhh.. sikit punya poyo ako nih.. Wife dokter tu ako dengor terkekek² gelak, gamaknya tak pernah lagi seumo hidop dia jumpa patient cm ako.. Tak sampai 10 menet dokter soh ako bukak mata tengok gigi ako yg dia cabot kat tapak tangan dia. Wisdom teeth ni kan bercabang, tapi ako punya salah satu cabang tu dia terjungkit, tu yang buat sakit. Ako tak teringat nak bawak balik gigi ako.. huhuhuhu..

Balik omah sebelum abis bius, ako dah telan obat.. ekekeke.. sangat² takot rasa sakit.. Alhamdulillah, ako ok, sengal² sikit tu biasa la.. Tapi memang tak sakit masa dia cabot tuh, cerita yang ako dengar dari kawan², sangat sakit la, sambung ngan urat mata le, bahaya la.. cukop buat napas ako sesak lagi² pulak arwah abah ako penoh darah 1 baju lepas cabot gigi bongsu, eeeiii..

Terima kasih mak sudi teman saya pegi kenet gigi siap masok sekali, thanks gak kat Qis dari PCM (bakal dokter gigi nih) pasal nasihatkan akak ya.. besar impaknya dik.. huhuhuh.. Oh ya, ako dapat MC 2 hari.. hip hip horay!!!

Gambar tiada kena mengana dengan cerita sakit gigi.. hahahaha... Ada orang kata gambar ini memalukan.. Kalo tengok gambar ni mesti teringat kat Syerah, kaki pukol tuh, samseng, kaki ugot.. ekekeke...


3 June 2008

Ada lunch date dengan Kak Nde & Kak Dew dari forum Cari. Kak Dew datang dgn Kak Nde amek ako kat opis.. huhuhuh. Makan Domino pizza kat Giant Batu Caves. Tu jek tempat yang takde orang, lain tempat semua ramai... huhuhuhu..

Jangan betolkan skrin anda, memang sengaja buat macam ni, Kak Nde tak mau gambarnya diexpose.. kekeke...

1 comment:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kita pun prnh cabut gigi bongsu ..kagetttt .. lebih kaget dari beralin tau ... sib baik berjaya cabut cam biasa kalau tak klena operate ..kageetttttt