Thursday, July 17, 2008

Haru Biru

Seminggu dua ni mood ada sikit kurang baik.. Last week ari Rabu 9.7.08 konon nak tengok wayang, citer SEPI, dulu citer CINTA pon ako tengok wayang, dari pengarah yang sama kan, harus ako nak tengok. Silap ako tak booked thru online. Takpelah, tgk malam² pon apa salahnya, pada ako la, sangatttttttttt laaamaaaaaa tak keluar dating mcm gitu. Sampai KLCC dah nak pukol 7 ptg, lalu dekat Toys R Us, nampak mendealah bunga ros tu, berwarna warni, tengok harga RM7.59, nak le ako, pasal itu hari ade tengok kat Jusco RM15++, setengah rege tu.

Sebelum tu mmg ako kabo kat Cik Lelabah nk ke ATM, nak cocok doit, kebetulan ATM berdepan jek ngan Toy R Us tu, dia soh ako p cocok doit, ako macam malas, nak tunggu karang², nak g amik tiket dulu, dia cakap sekali jalan je lah.. Hmm, ok lah, ako masukkan kad seperti biasa, cocok no pin, mesin mengeluarkan bunyi seperti biasa, proses nak kuor duit sama kad tu, sekaliiiii.. tiba² mesin tu offline, kojaqqqqqqqqqqq!!!!

Cuak betol ako, takpe², ako masih bersabar, tunggu kot² kad tu terpacul, mesin tu offline balik.. adoiiii, kebetulan ada "brothers" 2 org pon nak cocok doit, dia tanya mesin rosak ke dik?. Pastu dia soh ako cepat² g buat report, bank tutop pukol 7 ptg. Ako berlari naik atas, baru jek org bank tu nak kuor turun bawah bawak kunci, tiba² brother berdua ni datang bagi kad kat ako, kad ako le tadi, dia cakap dah keluar kad adik, cuba check cepat balance. Sekali check, nan ado!!! huwaaaaaa...

Pas buat repot bagai, teros call customer service pulak. Pastu teros mood ako lari, kojaq ler, dah le sale, ako ni nak le konon² cari² sandle ke, baju keje ke, eeiiii, walaupon Cik Lelabah nak belanja, tapi sunggoh le, lari teros mood ako!!. Pehtu teros p amek tiket, lagi sekali ako hangin, tiket citer SEPI abis dah, terpaksa le tengok HULK, bantai ler, tapi best jugak dari HULK memula dulu, cm katun, yang alahai... rasa mcm jatoh sinter lak ngan hero dia.. ekekek... balik lalu Uptown, Cik Lelabah tya nak ke singgah, ako nak gak singgah, jalan² kejap, teros balik umah.

Esoknya 1st thing in the morning ako teros call bank, masih pending report ako tu, mencik betol, setiap sejam sekali ako call bank, buat gaya tak paham bahasa gitu.. ekekeke.. ade sorang tu ckp lagi 2 3 ari, yang sorang ckp, dalam siasatan, yg sorang lagi ckp 2 3 minggu???? haaaaaa!!!! huwaaaaa!!! teros kol abang ako, nak tya le, adoii, abg ako pon gelak dok dengo ako kol bank sejam sekali, ekekeke, dia ckp "jgn le sejam sekali dik, pening org bank tu kang"... adeihh.. esoknya ako call lagi kali ni 2 3 jam sekali.. hari Selasa lepas, baru masuk duit ako, syukor... dapat balik duit ako.. hoi, gila betol, nk dpt duit sendiri pon payah..

Dan pagi Selasa tu jugak satu lagi insiden suey berlaku, tengah tonyoh² contact lense, tiba² boleh terkoyak!!! huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! punya la hawau 2 3 ari ni.. sepasang lagi ada kat umah mak kat Ampang, maka sampai ke ari ni ako p keje pakai spec.. huhuhuhu.. mencikkkkk!!!!!!!!!!

Oh ya, korang percaya tak mende² mistik?. Semalam Cik Lelabah amek ako lambat, dalam pukol 8 malam mcmtu, dia dah sampai, ako bergegas turon bawah, bukak je pinto, bau kari.. ekekek.. kelako pon ya, giler ah, bau kari kat tangga, dah le bertutop, takkan kot sampai kesitu, lagipon bila ako keluar, takde bau apa² pon.. huhuhuhu... Apapapun, ako sentiasa bersangka baik, ade le lobang mana² ke angin ke bawak masuk bau itu smpai kesitu.. ekekeke..


Nota Tapak Kaki : Dikesempatan ini saya nak mengucapkan banyak banyak banyak terima kasih kepada "ABG 2 ORG" tu, ala, rugi tak kasik call card ke mintak call card dia ke, iskhh, kelam kabot. Baik abg berdua tu, ikhlas nampak.. Mekaseh ye bang. Harap buleh terserempak lagi, saya cam muka abang.. buleh le saya belanja teh tarik kat Pelita KLCC.

2 comments:

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

contact lense memang sensitif, adik akak selalu nangis coz anak akak suka koyak contact lense tu

bulan said...

ekekek.. haah kak... selalu beli bausch & lomb, rasa xpenah lak koyak², last month carik merata, seme abis stok, pastu akak kedai spec tu ckp terai pakai yg ni, nnti klo ade apa² tuko balik kat dia.. huhuhu.. lembot cm jeli