Wednesday, July 9, 2008

Jom Makan Desert

Jom makan desert.. Cuaca panas sekarang nih, kalau pon ujan, masih terasa jugak bahangnya, dapat makan desert sejup-sejup gini, alahaiiii... heaven...

Tak ingat cilok resepi ni dari sape, maaf la ye, saya mencuba resepi awak.. ekekeke.. sunggoh tak ingat, tapi kredit kat tuan punya resepi, nama resepi pon tak tau benarnya.. alahai... Jadik ako bantai jek nama dia Castard Fruit Koktel.. kahkahkah.. sengal betol..

Bawak balik umah mak, soh mak rasa, mak tanya "apa nama dia adik, sedap.." ako jawab, "tak tau le mak nama dia, orang salin resepi jek.. bantai je la ikot suka.. "heeiii ntah hape-hape lah kamu ni, kalau org tanya kang, jawab takde nama ke?" sambil geleng teleng paler.. kehkehkeh...
Oh ya, Cik Lelabah saya sangat suka menda alah ni.. ekekeke..


4 comments:

s&d said...

memang nampak sedap desert tu... pandailah awak nie..

shiemz said...

kalu hang beli fruit cocktail campran lagik besh bulan... Aku slalu bat jugak tapi aku buat agar2 dulu then tabutkan fruit cocktail + krimer + jagung krimmer skali... pergh.. mang konyang giler.... :D

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam perkenalan, yum yum desert tu mengoda kalbu lah

atasnamacinta said...

s&d ~ pakai taram jek tuh.. ekekek.. tgh haus² mmg sedap ajek..

shiem ~ fruit koktel le tu, tp xbesh, nk terai peaches, sumi sama kastad lak.

crazy beautiful ~ hai, salam kenal².. klo tekak tgh haus mmg sedap.. ekekek..