Wednesday, September 29, 2010

Pencapaian Terbaik setakat ini :)

Bagi sesiapa yang ada facebook aku mesti korang dah terbaca status aku hari minggu hari tu.. hahaha..

Pencapaian terbaik aku selama 31 tahun aku hidup dan setelah 4 tahun menjadi isteri.. Pencapaiannya adalah.. iron baju keroje suami untuk minggu ini 2 helai *mampos kalau depan² ada yang baling pinggan kat aku* hahaha.. ye ye.. saya tahu, orang lain teros buat sekaligus lima helai teros, yang mana anak² sekolah dengan baju sekolah anak² semua, tapi bagi sesiapa yang sangat mengenali saya memang akan terasa kagum kot dengan saya.. hahaha..

Saya sangat tak suka iron baju!! Bak kata kakak ipar saya "siapa yang suka?" hahaha.. Sebagai anak bongsu, saya telah dibiasakan oleh abang saya dengan tidak mengiron baju, apa² semua dia buatkan, ketip kuku pon dia pernah juga, mampos kuku kaki jari kelingking aku sampai takde okeh dia potong!! perghhh.. azab betol kalau hari minggu dedulu, teman dia iron baju sambil membaca buku cerita omputeh Ladybird yang dia belikan, 1 set tak silap aku buku tuh, kalau baca buku dengan mak best, aku ingat lagi buku pertama aku baca dengan mak "Buat Baik di Balas Baik" watak utama adalah Nani seekor anak rusa.. kekeke..

Berbalik kepada cerita abang saya, aduhhh.. menangis² baca buku omputeh depan dia.. hahaha.. kalau salah pronounce dia akan betulkan dalam 3 kali je, pehtu lantok ko le.. huwaaaa...

Aku kagum betul kalau abang aku iron baju, perghhhh.. nak kesan komot tuh memang kene tunggu lama lah *aku kagum pasal aku iron baju, dan nak pakai tudong je, baju dah selamat komot²* hahaha...

Dulu masa abang aku dah kawen, dah duduk tempat lain, aku jadi macam.. ehhh.. habis la.. every weekend je aku akan tanya mak aku "mak, abang tak datang ke?" kalau mood mak aku baik dia jawab le elok², kalau mood mak aku kurang baik dia akan cakap "pasallll? senang kamu nak perambakan abang kamu?" masyallah.. hahaha.. jangan terkejot ye, mak aku memang gaya camtu.. syok woo.. hahaha.. kalau citer hal mak adik beradik, memang mampos tergelak.. kekeke

Sebenarnya hari minggu hari tu seorang teman mengajak saya pergi Berbicara Bersama Alam read : jogging di taman. Saya memikirkan suami ada kerja, jadi saya dengan senang hati menerima pelawaan beliau, misi tak berapa nak lancar, keluar rumah pon sudah pukul 9 pagi.. Tapi takpe, its a good start i guess.. hahaha.. pelan pelan kayuh, adalah dalam 45 minit kami berjalan dikeliling taman, tasik, panjat tangga, turun tangga.. owhh berpeluh juga, matahari pon dah terpacak atas kepala, segera kami mencari kedai minum untuk bersarapan.


Okeh sarapan kami tak boleh blah, nasi lemak rendang itam, neskafe ais, roti canai sambal sadin, teh o ais limau.. hahaha...




Jauh tersasar citer aku nih.. hahaha.. sebenarnya rasa macam logik lah pulak, bila kita bersenam tiba-tiba angin rajin tuh datang dengan sendiri.. ye ke? hahaha.. ntah.. saya syak je.. balik rumah rest jap teros rendam baju, iron baju 2 helai *kecoh betoi* lepak² sat mandi, keluar balik g open house rumah Peygord Peruze..

Hari minggu yang amat seronok. Minggu ini adalah minggu bekojo sampai mati.. Jom lah pada sesiapa yang minat Motor jom ke Petronas Motor GP Karnival di KLCC.


4 comments:

SyaNa said...

syabas puan bulan!!!
*sambil berdiri dgn muke kagum - geleng2 kepala mcm tak percaya pencapaian awk*

Faizul said...

good job, vavy!

ZuNas77 said...

Bulan Sayang..

bkn awak sorang je benci iron baju. semua kaum wanita yg normal adalah membencinya jua..hahaha..saya dulu mmg iron baju hubby utk stok seminggu. tp lepas pregnant, saya terus hantar dobi je. tak kuasa ok. smpi skrg hantar dobi singget je sehelai dia charge. kalau kita bayar bil letrik iron baju sejam mau lagi mahal kan?? hahaha..alasan tak agak2..

kalau awak berada di klcc adalah awak wajib utk call saya utk berpeluk cium. kalau tak, saya akan merajuk 50thn..

Bulan said...

syana | terima kasih daun keladi, pujilah lagi!! hahahaha.. mampos

Faizul | Tuihhhhh.. bila nak dapat hidayah nih?

ZuNas77 | Mulan sayang... itulah saya ade terpk juga untuk hantar ke dobi, tetapi suami saya pulak tak setuju, sanggup dia iron sendiri, haihh.. nntilah saya terai gesel².. hahaha..

owwhhh.. insyaallah saya akak calling² awak.. tapinya ari sabtu ahad adalah awak tiada.. kekeke.. hari bekerja saya diopis sajork.. kekeek