Monday, October 24, 2011

Rasa Sunda






Hari Khamis malam Jumaat lepas saya adalah tidak balik kerumah, lepak dioffice bikin tender, elok pulak bulat mata aku.. sekejap jah aku tertidor dalam pukol 11 malam gitu, adalah dalam 5 ke 10 minit, lepas tuh teros cargas sampai pukol 12 tengahari hari Jumaat ye kawan-kawan.. Kasihan Sang Arjuna saya, tidur malam bertemankan bantal busuk saya katanya.. chehh kemain memujuk hati ke camna gaya ntah..

Balik rumah minta tolong Aida hantarkan, serious giler dah tak larat, selalu buleh saja balik naik teksi.. kekeke.. suami pesan di facebook chat balik rumah cuci muka, cuci kaki, teros tidor, tak mandi takpe.. hahahaha.. memang pon aku buat camtu, letih wooo... tapi bukan le lena sangat pon tidurnya, aku mana nak suka sangat tidur siang.. tiap sejam sekali terjaga tidur balik, sampai pukol 5 petang baru jaga betul, suami sampai rumah lepas Magrib suruh siap-siap makan diluar, dia kata kasihan dengan isteri dia kerja penat sangat, saja nak hiburkan hati, dia bawak makan kat Restoren Rasa Sunda, dia kata of course di Indonesia lagi sedap, tapi bagi aku yang tak pernah makan nih, sedap sangat dah bagi aku...

Lepas makan dok tengok wayang kat Wangsa Walk pukol 12.20 pagi, perghh.. aku lepas makan benonya dah ngantuk beno dah, siap bawak selimut masuk wayang, ko mampoo? hahahaha.. rupanye couple sebelah pon bawak selimot juga, cumanya selimut diaorang ade bunga-bunga, selimut aku kosong.. kekeke..

Ok pasal restoren Rasa Sunda tadi, aku benonya lupa nak snap menu dia, jadi aku lupa apa yang makan, mamai-mamai lagi wooo, quality tido takde, bengap le kejap.. Tuh hat gambar no 1 tu ayam je aku ingat, ayam kampung goreng, nasik apa, aku tak tau, tapinya dia balut pakai daun pisang, pastu kukos, bukak-bukak daun pisang tuh.. perghhh bau daun pisang merawang-rawang menusuk lobang hidong korang.. sambal dia? perghhhh sape kuat pedas haros suka, kalah Ayam Penyet nuh, super sedap okeh!!! Pastu yang itam itam sitampuk manggis tuh, aku rasa tulang rusuk ler, bakar, macam nak mampos sedap dia.. hahahaha.. manis-manis lawan makan pedas-pedas, macam gini ha *sambil buat thumbs up* Lepas tuh dessert aku order Jagong Bakar cheese sama Pisang Bakar cheese, sedap juga.. airnya untuk aku Alpokat, untuk laki kopi o, alpokat (avocado)dia tak best, tak tau ler, tapi tak best, ada lagi best penah aku rasa lagi, gerai le tapi, kat Kampung Baru masakan Padang, perghhh tu pon meletop gak!!

Okeh pada sesiapa yang nak tukar selera ni alamat dia:


21G Jalan Wangsa Delima 10,
D'Wangsa Wangsa Maju,
53300 Kuala Lumpur.



**** Muka orang tak cukop tidor..


2 comments:

nizamsani said...

makanan sunda memang sedap.

err..dah gemuk?

Pinkjambu said...

nizamsani mesti makan diIndonesia haritu, saya makan diMalaysia sajork, jadik ler, tuh pon sedap beno dah rasa!!

errr bukan gemuk, solid.. hahahaha