Tuesday, October 25, 2011

Red Velvet Cake

Korang, suka tak makan red velvet cake?. Demam red velvet sekarang nih kot ye.. Aku tak berapa nak berjalan sangat, yang aku dengar cerita dekat Empire Subang sana Red Velvet dia adalah maveles, aku tak pernah rasa jadi aku tak tau, selalu yang aku biasa makan adalah di Bisou KLCC, berdekatan dengan TGV KLCC, ada orang tak berapa suka sebab terlampau manis cream cheese nya, aku, suka pulak, pernah juga cuba di Ben's KLCC, masa tuh aku try pon tak berapa best, mungkin juga adakala sedap, adakala tidak kan, biasa la..

Yang kat bawah ni la aku suka, beli kat Bisou, KLCC, satu slice RM12.00. Cupcake dia pulak seketol RM5.00, pon aku pernah try jugak, ta[i tak sesedap cake dia..


Yang bawah ni pulak dari Ben's KLCC, pada aku biasa- biasa je, aku lagi suka hat atas nuh..


Yang kat bawah nih pulak Aida adik bos aku order orang buat kat rumah, ok jugak la tapi still tak dapat celen hat atas sekali aku suka nuh.. kekekeke.. Ada jugak lagi satu penah makan, kawan bos aku buat kot, tapi yang tuh tak sempat nak amik gambar, malam dah pon, pon biasa-biasa jugak.. ntah la tekak aku gamaknya.. kekekeke



Haaaaaaa, yang kat bawah nih paling the bomb in town!!! kahkahkah sampai kena masauk dalam tong sampah la!! sekian!!. Ini hat aku cuba buat sendiri, masa nih craving bebeno kot, barang memang ade, teros buat, tapi end up, gagal!! Bye!!









9 comments:

mama tisya said...

tk pernh try lg bli RV tp ada member pernh buat bg mkn...eh naper buang dlm tong sampah..nmpk menarik

Pinkjambu said...

cream cheese dia xcukup la mama tisya, huh!! ntah rasa macam xbest bebeno.. hahaha.. makan le jugak 2 3 slices, tp memang tak best!!

mamaNoriz said...

sya hantu RVC ni,

nath kenapa rasa cam sedap sgt tpi kena tgok tanagn yg buat lah...

sya oder dr phatmummy.blogspot..

sedap dan murah!


salam kenal :)

Pinkjambu said...

hai mama noriz, salam kenal-kenal ye, wahhh terima kasih ye kerana sudi share link beli RV.. huhuhu...

Dydyanabiz said...

bulan,hat atas tabur kek RV yg kena buang tong sampah tu ape bende ek?

eus said...

hahaha.. kt mne yg x mnjadi nyer yg bomb in town tu kak?! mcm sodap jerk tgok.. nyum nyum...

Pinkjambu said...

hai dydyanabiz, itu gula kaster, saya letak pewarna jah.. kekekeke

eus.. hahahah xmenjadi ler, cream cheesenya xbape power.. hahahah

ZuNas77 said...

ececece....campak dlm tong sampah kunun..padahal memang memikat dah rupanya tuhh...rasanya confirm sedap tapi ye la tekak2 Masterchef ni mmg particular gamaknya..kekeke

saya setuju part ikut tekak. saya juga peminat RV cake ni. dah byk kali mkn lain2 tmpt, byk kali order dari lain2 org, mmg rasa dia lain2. the best bg saya...yg awak tak suka. Ben's!!..hahaha

Pinkjambu said...

Mulannnnnn kusayanggggg... ekekeke.. iyeeee campak dlm tong sampah dah, bukan le niat membazir, tp haihh.. xbuleh blah dah.. ekekeke... mungkin masa saya p tukang masak bens tu piyed kot.. kekeke...

eh awak betoi tau, saya rasa cream cheese saya kurang, bahannya 250gm, saya kene lebihkan 500gm atau pon mmg kene carik resepi lain yg cheesenya mascarpone cheese.. *kemain aku, masak sadin pon tgk resepi* kahkahkah