Monday, March 5, 2012

XPDC Reunion 2011

Saya bukanlah peminat tegar XPDC, terpandangkan saya yang comel dan belog yang suwitt loike candy pinky-pinky nih *tadah besen untuk montah ulat puhlis* takkanlah gila kat lagu yang berunsurkan dark kan.. Nak kata metal sangat pon ada jugak selit lagu jiwang seketul dua.. hahaha..

Kisahnya En Red saya TERbeli album baru XPDC Reunion nih, saya tengok cover album terus jatuh cinta pandang pertama, jatuh cinta macam anak-anak gadis yang sedang tergila-gilakan penyanyi Justin Bibior tuh.. Konsep kerusi kayu yang sangat simple itu ada maksud tersirat disebaliknya *kemain feeling-feeling artistic disitu* hahahaha.. Tapi serious memang osem gilaa okeh!!. Lantas asal naik je kereta terus pasang cd tersebut, tapi kecewa juga kerana lagu-lagu yang aku suka seperti Nafisa, Hijau Bumi Tuhan, Hentian Ini, Aku Masih Disini , ehehe.. dan banyak lagi lagu slow-slow takde.. *ko ingat XPDC buat album untuk ko Rohana?* hahaha..

Sudah tidak berapa puas hati dengan pemilihan lagu yang ada didalam album tersebut, gigih la saya mengugel lagu-lagu mereka di Youtube.. ulang ulang sampai lebam.. sambil buat kerja, sambil melalak lagu XPDC.. tapi saya dok layan lagu slow je lah, lagu rancak-rancak, mau pengsan saya kat sini tak buleh buat kerja kang.. hahahaha..

Masa kecik-kecik dulu saya cukup tak suka kumpulan nih sebabnya diaorang nyanyi lagu eja eja.. tau eja eja? C ccc.. coba kau pejamkan mata mu yang ayu.. hahaha.. gila tak buleh blah.. Tapi memang sampai sekarang pon tak suka lagu tu, tak tau kenapa..

Dari tak suka terus menggila hanya kerana cover album yang sangat simple tapi artistic pada pandangan mata saya tak berapa nak art nih..

Sekian saja dari saya yang bersiaran dari opis.. hahaha..

Kalau ada sesiapa teringin nak layan lagu-lagu zaman sekolah dulu meh klik sini, terima kasih le kat orang nih yang sudi mengupload lagu-lagu ini..

No comments: