Wednesday, September 12, 2012

Selamat tinggal Blackberry





Selamat tinggal Blackberry buat selama-lamanya.. sayang kat dia, dari baju mahal berwarna merah sehinggalah baju murah berwarna putih sehinggalah tidak berbaju, bersalut kunyit dan tepung waktu didapur.. Mujo tak jadi sotong goreng kunyit ka, ayam goreng kunyit ka, cekodok ka.. hihihi

Dulu-dulu waktu adik Ipad belum datang ke family kami, selalu tengok resepi kat BB, kadang-kadang bukan tengok resepi tapi siap berborak dengan kawan-kawan.. hihihi.. dah sorang-sorang kat dapor kan.. Haih mujor tak menjunam je dia dalam kari, gulai lemak, dan minyak panas.. hihihi

Alhamdulillah semua contact number ada dalam email, cumanya gambar-gambar arwah mak masa akhir hayat dia dan sms suami yang sangat penting tu.. Gambar-gambar kami pon adalah juga, cuma minta pada Allah harap-harap tiadalah berlaku penganiayaan terhadap gambar-gambar kami.. 

Allah dah tetapkan hubungan saya dengan Blackberry saya sampai tahap ini je, jadi saya redha lah.. Adalah sebabnya yang saya tak tahu.. lagipun ini semua kerana kecuaian sendiri, nak marahkan siapa kan.. Dah takde rezeki.. Ayah mertua beri saya pinjam henfon beliau, hihihi.. Jadilah buat nak call dan sms.. buleh le buat sementara waktu..

Mungkin dia merajuk kot, asik berkepit dengan adik Ipad je.. Bukan apa, senang nak tengok resepi.. hihihi.. takpelah.. things come and go.. Insyaallah ada rezeki lain teringin juga nak melengkapkan family epal gigit sebelah kami nanti.. takpelah tak penting, jika ada rezeki lebih..

Masih ingat lagi, waktu pertama kali nak beli Blackberry nih, kemain saya pilih colour putih sebab tak nak nampak macam pakai Blackberry, sama je patternnya macam Nokia E71 colour putih saya waktu tu, arwah mak pon tak perasan saya tukar henfon.. hihihi.. Bila bos tiba-tiba kata dia nak bayar semula duit beli enfon saya, baru saya cakap kat arwah yang saya tukar enfon.. hihihi... Semua dapat Blackberry kat office nih sebab mungkin bos rasa senang nak communicate kot..

Blackberry ni, takde entertainment pon, kalau kata nak berBBM, Whatsapp pon dah buleh sekarang ni, cuma yang saya sangat suka tentang Blackberry adalah kerana push email dia.. Jadi kerja dan apa-apa yang sewaktu dengannya alert lah *sudahlah dah dasar pemalas, orang lain pakai henfon lain ok jah keje* hihihi.. Bukan macam tu, saya nih banyak le benda lain nak buat dari nak menengok 24 jam email jah kat pc kan, jadinya bila email teros masuk kat enfon, mana yang urgent tu kita tahu, teros bukak kat pc, immediately, ha kan senang tuh.. hihihi...

Saya sedih juga sebenarnya, yelah siapa tak sedih, banyak membantu jugak tuh.. tapi pelik juga, takdelah ralat beriya, takdelah nak merampuih beriye, dah tersurat katanya.. hihihi...

* Mujor ada gak gambar bersama henfon walaupon dari belakang*

Apa-apa pun saya tetap merindui kamu wahai Cik Blackberry bercolour putih, saya tetap kenang kamu dalam tidur saya..



 

2 comments:

mama tisya said...

bila ilang hp sure sedih nk2 contact number or gmbr2 dlm tu..hrp2 dpt pengganti baru nanti

Arjuna Silvera said...

come over from ujang gallery...hehehe