Tuesday, February 5, 2013

Hari Lima Langkawi - Lepak Santai

Hari lima di Langkawi. Pagi-pagi lepas breakfast nasik lemak dengan sambal sotong basah 3 ekor beso, telor mata sebijik, telo rebos sebelah, pehtu makan 4 orang ntah berapa belas ringgit je ntah, pengsan okeh! Gila murah nak meninggal!

Konon-konon nak berpinik di Tanjung Rhu, masa mula-mula pergi Langkawi dulu, habis semua gambar-gambar di Tanjung Rhu rosak kerana memory card rosak! Punyalah frust!

Kali ini konon-konon nak pergi lagi TETAPI ada kerja-kerja pemuliharaan pulak dah! chaitt!!
Terpaksalah lepak kat jauh sikit tapi masih Tanjung Rhu lagi.
 

Kemain abah suka nak memancing, layankan aje! Sebenarnya agak seram jugak lepak dekat sini, orang tak ramai, atau lebih tepat memang takde orang, line telefon pon harommm ada. Sangat bahaya okeh!

 
 

Tuh dia abah saya! Kemain berposing, masa ni air dah pasang, takde pon dapatnya ikan tuh, kemain nak mancing jugak, lepas gian katanya..

Nak dekat tengahari juga kami disini, baring-baring, borak-borak, ambil gambar, tengok laut, tengok langit.. dalam hati mensyukuri nikmat yang Allah beri, masih adakah hari untuk Allah beri saya nikmat yang sebegini lagi?

Di kala duduk santai-santai begitu hati saya lantas teringat arwah emak. 
Mak juga suka Langkawi seperti saya!









 

6 comments:

saya tak tipu....nina the mummy n the boys said...

cik adik....suke tgk photo u,sape kah photographernyer?

Pinkjambu said...

ala kakak, biasa je, suami saya 'poyogerapernya' kikikiki
terima kasih kak..

nazeef nazeem said...

Best tgk gambar dalam blog awak....cantik..jgn lupe follow saya..i follow u.. http://nazsue1983.blogspot.com/

AdanyaKauUntukku said...

ya allah..jelesnyaaaa

Miss Moon said...

bulan ooo bulan lawa nya dress yg kamu pakai tew hahahhah beli kat mana ya ...ekekek

Pinkjambu said...

hai nazim ~ thanks

kakak ila ~ kikikiki, jom kit ake langkawi

kakak moon ~ aiyoooo mekaseh, ni beli kat thepoplook kak..