Friday, February 17, 2012

Episod Jalan-jalan Bersama Child Fruit (anak buah)

Maty la tajuk bikin kena maki dari kawan saya yang urban lagi legend Kok Faizul.. kekekeke

Lama sangat tak keluar macam ni dengan anak-anak buah kesayangan hamba nih.. besor-besor dah deme nih, hihihi.. 4.2.2012 haritu g Petrosains KLCC, dulu-dulu bawak yang 2 orang tu je, sekarang 4 orang dah, cepat betol masa berlalu kan..

Aku nih nak bawak g jejaoh macam PD tuh semua aku syak mesti ibu ayah diaorang tak kasik punya, nih nak bawak yang kat KL nih pon kemain susah nak lepas, diaorang takut menyusahkan aku katanya.. hahahaha.. alahai lagipon dah besar-besar kan, apa pulak yang menyusahkan..

Budak-budak sekarang kan, kemain ada facebook, so aku berinteraksi sama diaorang melalui facebook je, dah dekat nak p baru mintak izin sama abang dengan kak ipar aku.. kekeke..

Seawal pukul 9.30 pagi aku g amik bebudak, abang aku ajak singgah breakfast kat boom in Rasmi Jaya, pastu seawal 10 pagi dah sampai KLCC, gigih okeh, oh ye, tiket aku kirim kawan aku Sha tolong belikan, gila gaya dia yang koje Petrosains pon, kekeke, terima kasih banyak Sha..

Banyak jugak benda baru kat sana, tak macam tahun 2003 dulu, buleh le, seronok la jugak pada orang-orang jakun cam aku nih kan.. Masa masuk-masuk tuh kena naik Dark Ride kalau aku tak silap nama dia, kemain anak buah aku yang lelaki besor tuh, dia macam takot benda tuh terbalik, sebab maksu ko sekarang dah gemok gaya anak gajah kan?, tahun 2003 dulu maksu ko kurus langsing kiut kan? hahahaha






Kurang asam betol menatang nih, terkejot aku!!. Aku selak jah langsir, kemain meg'roarrrrr' ke aku, hahaha.. rupanya semua orang masok kat dunia Dinosor nih, dia dok bukak mulot, kira greet le tuh gamaknya.. kekeke.. Selingan gambar sekitar KLCC, kemain sebok laki aku, nak gak gambar KLCC ye.. Time nih bawak camera kecit aku tu jah, benor sangat kata laki aku, sampai satu masa, memang memerlukan camera kecik dah, tak larat nak beriya nak berangkot beg berkilo tuh.. huhuhu..


Time nih kitaorang dok dengor pasal insects, dah abis le time nih, ade jugak aku amik gambar serangga-serangga tuh tapi semua dalam enpon, malas le aku, nak bawak kuor dari camera nih pon aku pemalas lipas *owhh patot le laki aku ada penyakit malas, haihh aku dah paham dah sekarang nih*
Abang Petrosains tuh suruh kitaorang tulis nama kat situ, pehtu dia kasik badge sorang satu.. hehehehe



Merasa korang pegang Cik Macintosh nih ye, maksu dulu umor 20an barulah merasa pegang, tuh pon pegang waktu pergi Menara Maxis je, kahkahkah.. gila tak urban maksu kamu nih..

Hahhhhhhh!! Dalam banyak-banyak benda dalam tuh, aku paling suka benda alah nih, hahaha, tu tengok rama-rama dok hinggap ke aku.. hahahah, laki aku ralit main guli, benda gini gak.. best betoi..

Wajah-wajah kesayangan hamba.. Maksu sayang korang kuat-kuat!!!
Nih dok test angin tornado nih, iskhh, sejuk ya amat.. macam manalah kalau betul-betul kan?. Tak dapat nak bayang kalau terjadi kat sini, takutnya..

Ni laki aku main apa nama tak tau nih, aku tak jumpa pulak cermin nih.. hahahhaha.. Okeh nih kat Nandos, dok tanya bebudak nak makan apa, Pizza, KFC or McD, diaorang nih memang dari dulu, susah betol nak ajak keluar atau makan, memang aku tau ibu dan ayah diorang pesan jangan susahkan maksu dan sekarang paksu lah kan.. Adalah dalam 15 minit nak mujok diaorang nih g makan.. tau diaorang jawab apa?. Tak yah la makan maksu, ibu dah masak kat rumah.. hahaha.. sorry la, aku membesar dengan budak-budak nih, taktik deme memang dalam tangan aku.. hahahaha.. last-last Paksunya ajak makan Nandos, last-last pujok punya pujok baru nak deme tuh.. Aku nih bukan la nak puji anak-anak buah aku nih, tapi serious la, bab paw mengpaw nih memang takde dalam kamus hidup diaorang.. *matyla puji anak sedara sendiri* kahkahkah




Seronok sekali sekala dapat luangkan masa untuk keluarga sendiri, bak kata anak buah aku, walau hanya sekilas masa.. kemain.. So next time kita cuba pergi jaoh-jaoh ye, nak try bodek ayah dan ibu kamu-kamu orang.. kekeke.. oh ye, anak sedara yang dah besar-besar nih seronok tau, kemain suruh aku g hospital buat appointment soh jumpa dietitian la, suruh aku buat sit up la, suruh aku itu la ini la, walaupon agak terbuka kata-kata mereka itu dan buleh mengundangkan sentap kat ulu hati ini, tapi jaoh disudut hati aku berbahagia kerana mereka sudah besar rupanya.. hahaha.. 

Aku bet ramai je yang dah pergi Petrosains nih kan, takpe, kalau dah pegi, pegilah lagi, tak rugi, seronok benonya sains nih *ok tipu!* hahaha.. bebudak seronok ler.. kekeke.. 

Nanti kita try g PD pulak okeh.. kasik chance ibu ayah dating berduaan dirumah ler.. kekekeke.. owh terima kasih Paksu sebab sudi layan anak-anak buah saya!!




1 comment:

Uncle Jonni said...

comel2 childfruit anda....

huhuhuhu