Saturday, August 21, 2010

Menu Hari 11

Lompat lagi.. ekeke.. Menu Hari 10 adalah dari PARAM.. saya tak makan nasik, bukan le eksyen takmoh makan lauk Param tuh, tapinya sini memang tak best.. haihh.. Semalam saya hanya makan Roti John, Tauhu Bakar & Cendawan Goreng, jadik le.. owh suami makan nasik.. kekeek

Hari nih patotnya p berbuka umah metua, tapi last menet cancel, suami ade keroje.. Hari ini saya letih sangat, pagi mencuci segala baju, rilek kejap, baca novel, novel lama tapi saya beru beli , Cincin Permata Biru, pernah tak baca? kekke.. dulu dah pernah baca sekali, hari tu p Giant Baru Caves tengok Creative bukak booth kat sana, ada sale lagi, aku beli ler, lama dah carik buku nih..

Baca 4 5 helai macam tuh, tetiba macam ada suatu kuasa menarik aku, berkemas rumah kekdahnya setelah setaon tak kemas umah.. hahaha terkejot ye dengo setahun, kemas tu kemas le, tapi mak aku kabo KEMAS CARA KAMU (AKU) hahaha.. maknanye maksud mak aku tuh cincai la, ye le taon lepas bz giler okeh, sekarang dapor clear, tinggal bilik satu lagi, ahhh malas saya, esok² la pulak.. kekeke

Suami balik mulot ternganga hairan "awak puasa ke tak nih?" hahaha.. sedar tak sedar dok ngemas dha pukol 530 ptg, tanya suami camna p tak umah mak, katanya tak sempat maka aku pon masak le, simple je la tapi ikan masak serai, sayo kacang buncis campor suun & fucuk, ayo sirap & tepong pelita.. Jadik le berdua.. kekeke

Okeh selamat berhujung minggu, saya letih, nak sambong baca novel, lenguh tangan sakit pinggang.. daaa








4 comments:

cikbedahlaser said...

wow... menarik ar tpung pelita itu..
rasa nk mengemas gak la...rasa mcm dh 2 thn x kemas umah..ahahaahahah

Bulan said...

miahahahaha.. itu le gayanya org berkoje cik bedah.. haihh.. bab ngemas nih ttibe je benonya, mcm ade saka kekdahnye.. hahaha.. selamat berkemas² cik bedah :)

ZuNas77 said...

uwaaa...saya suka tepung pelita, tapi of coz la tak reti nak buat..ajar plsss..hehehe..lama2 bulan ni charge consultant fee kat saya..hahaha

eh, smlm saya dah buat caramel itu. nnti saya cite. lawak sungguh nak mati..hahaha

Bulan said...

alaaaaa, apa salahnya, senang je, nnti saya share resepi, tapinye resepi saya mmg simple2 je ler.. kekek.. eh awk buat semlm jugak, sama dengan kak salina ye.. hahaha.. dia takot tak jadik gula keras katanya, mujo xbuang lagi, saya pestaim buat dulu selamat dah humban gula keras tuh baru terpk nak call yan, punya si yan gelakkan saya, dia ckp mmg le keras, dah masak baru cair.. hahahah