Tuesday, July 19, 2011

Ipoh Part 2

Lepak makan sandwich sorang-sorang, aku toleh belakang tengok kosong dah Dunkin Donut, kelam kabot aku blah, takot tertinggal train, pada sesiapa yang penakot macam aku ok je naik ETS nih, staff staff diaorang very helpful, tunggu kat escalator 2 orang, tunggu kat train nak masok pon 2 orang, tunjuk jalan Coach mana mana yang nak masok. Okeh ini cerita orang jakun tak pernah naik ketapi, pintunya sliding okeh, aku kemain tolak beriya, rupa sliding, cis!!! malu makcik! hahaha..

Dalam train punyalah lahanat orang depan aku tu, kemain nak tido tarik blind (ke camna eja, tak tau aku), aku nih nak tengok pemandangan, nak cuci mata tengok kehijauan pepohonan yang melambai-lambai nak menyambut kedatangan mak ke Ipoh!!. Okeh takpe aku kasik chance ke dia, waktu sampai mana ntah, aku naikkan balik blind tuh, kemain budak apek nih usha aku, ade aku kesyah?. Pehtu gamaknya dia pon kasik chance ke aku, sampai mana ntah dia tutop balik blind tuh, maleh le mak nak gadoh dengan orang bongok, esok-esok mak pon jadik bongok gak..

Pehtu sms sentengah jam sekali masuk berderet dari Sang Suami Rajuna Tapa, dari teman yang jelita Kok Eryn, dan teman yang kacak Kok Faizul (harus semua tertanya kenapa lelaki aku panggil kakak, ntah la, saje seronok..) soalan udah sampai mana? sekarang kat mana? hahaha.. riso meno deme nih pon.. Aku sempat meluahkan perasaan ketidakpuasan hati aku pada budak apek nih pada Kok Faizul dengan harapan supaya beliau dapat menumbuk muka budak apek tersebut!

Okeh aku sampai Batu Gajah jam 10.30pg ke kol 11pg camtu, aku pon dah lupa, lama sangat dah p nih.. Haa taim nih aku sampai dah, sebok amik gambo ntah hape-hape, aku perasan ada orang seberang sana tengah dok usha aku, hahaha.. mampos Kok Eghyn maghoh aku, udoh le nunggu aku sebok na nak amik gambo ntah hape-hape..


Pas dah berpelok ciom sama Eryn, dia bawak aku melawat tempat deting dia sama Medan dulu-dulu, motip? ntah le, mungkin nak menunjukkan yang dia amat romantika mungkin.. *mampos le Kok Egyn bunoh aku besok nih* hahaha.. ampon Eryn, tapi memang betoi ko bawak aku p taman tuh pon kan.. Pastu dia tunjuk aku tempat kerja dia, Mahkamah, eh mahkamah ke muzium, aku pon lupa dah..

Pastu dia bawak aku bekfes, makan kuey tiow okeh.. hahaha.. aku nih memang mampos le jumpa deme next time, makan makan makan..


Pas dah makan nuh, Kok Eryn bawak aku p rumah dia, layan Maharaja Lawak, kekeke.. Aku lepak dapor le sama Eryn, Eryn ajak makan tengahari dirumah dia, melampon beno ler pon, tadi dah sumbat aku dengan kuey tiow, la nih soh makan nasik, matyler.. Pehtu Kok Faizul pon sampai, dok melayan Maharaja Lawak juga, minat nak tengok Amir kata beliau..





Hoihhhhh sedap sangat!!! Kojaq sunggoh upload gambo makanan dah aku terlapor sorang-sorang nih.. adoiii.. Terima kasih bebanyak ye Eryn sama Medan sebab susah payah le masak-masak bagai.. Kok Faizul tambah nasik 4 pinggan.. iskhh..




4 comments:

Faizul said...

kojaqqqqqqqq... aku sokong sepah hokehhh muehehehe. tapi bab tambah nasik 4 pinggan tu tipu la sangat. aku tambah 3 pinggan je. jujur! apa pun, nasib baik la aku tak perlu pakai pil chi kit teck aun yang aku standby beli awal-awal takut sakit perut (ya ampunnnn maafkan aku kok eryn; kemain bagi petanda masakan tak sedap).
opsss busy bye.

shaz said...

sedapnya..terus lapooo.. hehe

Bulan said...

faizul ~ gelak bagai nak giler okeh pasal pil chi kit teck aun tuh kat dapo sama erin.. hahahaha

shaz ~ sunggoh ler.. kekeke

Itawinrum Nauza said...

tabahlah...aku cemburu dengan masak tempoyak itu...