Friday, July 29, 2011

Yan kata Ini Birthday Threat!

Kelmarin ambil coti keluar melapangkan dada dengan Yan.. Yan kata Birthday Treat.. aicehh.. santai sangat semalam, memang takde plan nak kemana, cuma jalan-jalan, awalnya nak ke Delicious end up ke Ben's KLCC, aku terpengaruh dengan gambar Red Velvet Cake & Pavlova Mulan di Facebook tempoh hari.. kekeeke

Seawal 9 pagi Yan amik aku dirumah, terus ke rumah kawan dia sekejap, alah kawasan-kawasan tu juga, lepas tu Yan paksa aku pergi kedai Kelantan kat area office aku, dia terpengaruh dengan laksam yang aku post di Facebook tempoh hari.. cehh..

Sampai kedai Yan order Laksam, aku pon order juga, Yan minta lagi 1 roti canai, dah lama carik roti canai melayu katanya.. siap makan teros ke KLCC, sampai KLCC tak tau nak buat apa, tak cadang pon nak shopping, aku bukannya minat sangat shopping-shopping nih *giler poyo* hahaha.. takdelah sunggoh nih, aku tak bape minat sangat, sebab aku penah je tak shopping berbulan-bulan, ok je, takde termimpi-mimpi, cuma kalau ada peluang kat kedai tuh dah sampai, tengok pulak berkenan, memang aku borong je, kalau ada 5 kaler, 5 kaler aku beli.. senang! Malas aku nak mikir-mikir kasut tu in kasut ni out, baju ni in baju ni outdated, malas mak!! yang penting selesa.. okeh ke laot dah.. kekeke

Pastu teros tengok-tengok, cadangnya nak beli perfume, sebab perfume tinggal setengah, tapi tak singgah pulak kedai perfume, aku ok jugak takde perfume, sebab dah pakai deodorant nih, waterlily Marks & Spencer, sekali aku rembat 2 botol, kat umah ade lagi sebotol, senang, mendealah nih mengada, selalu jah takde stok!!.

Pastu pegi kedai hidung (Nose) kekeke, ingat kot kasot aku hat 3 kaler tuh ade lagi tambah kaler lain, hagham ade, nyampah!!. Tambah le merah, pepel, oren, kunen, ijo ke kan.. Aku sambar clutch je 2 bijik, pastu Yan teros ajak makan, kemain le berator orang kat luor Ben tuh, kalau dedulu sampai kena beratur-ratur nih Chilis jah, malas nak berator aku ajak Yan ke Kinokuniya, teros terjah kat tempat Novel, aku memang tak mahu beli, sebab hari tu baru je beli 4 biji novel, last-last sangkot juga, nak menanges pegang 4 biji buku, hahaha.. masalah aku nih, kalau xbeli kang malam mula termimpi-mimpi.. tak suka le!. Lepas dah bayar teros g makan..

Makanan kat sini ok la, sedap juga..





Masa mula-mula sampai dok kelebek benda alah nih, seronok juga, ingat nak snap lagi banyak-banyak, tapi ralit berborak sama Yan, kang dia tak nak kawan aku.. ekekeke.. Dua-dua orang order air panas, honey lemon tea, aku kang kot order ais mau kenyang air jah.. Tuh benda ke panggil biscottti ke erk?. Ntah malas aku nak google, biskut le gamaknye ek.. kekeke.. adeihh nampak beno tak reti bab-bab masak..


Hah nih appetizer kitaorang, Ben's House Salad kot nama dia, si Yan tak senonoh, kecah-kecah dulu sebelom aku amik gambo, ekekeke.. nih pon amik gambo segan-segan, aku bukannya reti sangat nak amik-amik gambo bagai nih, tapi tiap kali p memana aku akan usahakan juga amik gambar, tak tau kenapa, aku suka, nanti nak tengok-tengok balik, nak kecor-kecor air lior senang, hatta Murtabak sedap kat paso malam opis aku pon aku amik gambar.. kekekek.. Sedap benda alah nih.. sehat beno rasanya, ada lettuce, kobis ungu tuh, avocado, capsicum, timun, apa ke benda bijik bijik tuh bijan ek? hahaha.. bijik koci pon ade, aku tak tau le apa nama, tapi aku panggey biji koci jah.. koci bunga kulit putih isi ijo tuh, tahu tak?

Hahhh, ini makanan aku, Lasagna, aku nih hajat hati nak order Nasik Ulam Solok Lada, eeiii, ate satg nak makan dessert banyak-banyak katanya, terpaksa la aku order benda-benda gaya lite lite gini, tu pon kenyang nak mati dah, masa sampai kemain aku tamak gaya tak cukop.. kekeke.. Yan punya gambor aku sempat amik, tak kesiyor aku dia tuh, dah makan awal-awal.. kekeke.. Kalau tak silap Yan makan Olio Pasta, masing-masing makan simple jah, nak melantok benda lain kan, mau muntah beluwek sat lagi..

Ini Red Velvet cake dia.. aku tak tau sama ada aku dah kenyang, tapi pada aku tak berapa mari sangat, aku syak aku dah kenyang.. ekekeke.. share berdua dengan Yan, Yan yang order benonya.. yang kat bawah ni pon Yan yang order, biasa-biasa juga, ntah apa ke nama aku pon tak tau..


Haaaa, yang bawah ni amacam, seksi tak dia?... ni pon aku lupa nama dia, tapi ice cream la, boleh la, ice cream kan sama jah rasa.. Ni aku order, patotnya aku nak order Pavlova, tapiiiiiiiiii.. huwaaaaaaaaaaaaaa.. habisss.. cis!!. Budak amik order tuh suggest aku amik bendalah nih..

Lepas dah siap makan, kitaorang teros ke Great Eastern Mall, Yan kata kita try kat Alexis mana tau kot ada lagi Pavlovanya, kemain la tak padan dah kenyang masing-masing.. Lagipon buleh singgah Aussino.. G lepak Alexis sat order Pavlova 2 ketol, Yan order air Honey Lemon Tea lagi aku order Ginger & Lemongrass Tea, hah ko, kemain jaga kesihatan order air, tak teringat lemak-lemak dah sedia menari.. kekeke..

Lepas dah siap makan, teros ke Aussino carik apa-apa yang patot, dapat le sambor bedsheet morah sebijik, untuk anak buah sebijik.. Pastu terus Yan hantar aku ke jalan pulang yang diredhai Allah S.W.T.... kekeke..

Yan terima kasih banyak-banyak.. you really make my day, i love so much, aku dah anggap kamu sedara sedagen aku walau dagen aku lebih berisi dari kamu..

10 comments:

mama tisya said...

smp 2 tmpt mkn dessert ek...nmpk menarik pavlova tu....mmg best amik gmbr makanan kn...nk2 kalo time lpr tgk blk sure terliurrrr...hehehhe....


**ben's tu manjang pjg tul Q..bila ntah nk try...

Bulan said...

iyeeeee erryyn mama tisya oiii, suka dok tengok2 balik, kekeke.. eeeiii ko tuh lagi byk amik gmbr makanan, kadang2 tuh mcm rasa nak ikot jah korang p makan2.. kekeke...

syanasaid said...

so suwitt korg
best gilak jalan2 cr dessert gini

Bulan said...

jom syana nnti soh eryn plan buat makan2.. kekeke

nizamsani said...

hadoi.sedapnya.

mama tisya said...

ko lg best sebab trus up kt fb gmbr mknan...aku lmbt skit almaklum tkde hp canggih...hehehe

Bulan said...

makan memang sedap niji.. kekeke

eryn nnti ko buat le gader2 makan2.. kekeke

ZuNas77 said...

kekeke...terpengaruh dgn gambo saya ke? haha..saya sbb penggila dessert. segala dessert sedap di tekak. rasanya red velvet Ben's ni kira ok la. moist. tp kadang2 ada hari dia tak sedap gak. tak consistent. chit. tp kat Ben's saya suka beef burger dia. sedap gilak. nanti try okayyy...

Bulan said...

mulannnnnn.. kekekeke.. iyeee, terpengaruh ngan gambo awak, perghh.. tp tuh la masatu saya rasa saya dh kenyang bebeno kot, eh, ada masa jugak kita nk berjimba ria nih, kekeke.. nnti kita p makan-makan ye.. set date.. okeh noted will try beef burger dia.. huhuhu

yanz said...

i luv u too!!