Friday, January 11, 2013

Kenapa Langkawi - Part 4

Hari tiga di Langkawi.

Pagi selepas sarapan terus ke Awana Porta Malai, nak boat tour kekdahnya. Sewa boat sendiri tak naik dengan orang. Dulu pon suami sewa boat sendiri juga semata nak ambil gambar helang sahaja, yelah kalau setakat ko kasik 12-20 minit je duduk situ nak amik gambar helang apanya kan..

Kali ini kita pilih untuk Eagle Feeding sekejap je, boring la mak abah satg asyik dok tengok helang je kang, bercuti bawak orang tua tak buleh le nak syok sendiri. Dalam 10 minit mintak abang bot bawak kami ke Tasik Dayang Bunting, tempat paling saya takut sebenarnya nak pergi, bersepah monyet ok!

Monyet gila samseng, kita pulak takut dengan dia.. hahaha, dasyat tak dasyat dia buleh ambil wallet ada satu kakak ni bawak lari panjat pokok, kasihan kakak tu.

Tapi dek kerana nak bawa mak abah, ku tahan Jebat! Okeh, nak naik tangga sepanjang ke Tasik Dayang Bunting tu bukanlah perkara yang mudah, sesak jugak napas saya yang tak rajin bersenam ni, lagi kasihan mak dan abah, adoi la.. Tasik Dayang Bunting sekarang dah tak serupa waktu saya kecik-kecik dulu, air keruh ya amat, tak lalu nak mandi pon.


 

 
 

 
 

 
 


 Duduk dalam 15 minit naik tangga semula, balik, minta abang boat bawak ke Pasir Beras Basah. Pantainya cantik dan bersih suami kata, tapi dek kerana ramai orang haritu, pening katanya. Memang pening tengok orang ramai, dah le hari panas, memang rasa nak mandi, tapi serba tak kena pulak haritu, sangat panas!


  


  
 
 
 
 
 
 
 
Habis lah setengah hari aktiviti di hari ketiga, petang pula cadangnya memang nak ke Idaman Suri, tapi ada sesuatu yang telah berlaku terhadap suami..


3 comments:

Miss Moon said...

cantek nya air kat pantai tew .

Time kita org pegi dulu x dpt pegi laks sebab asek hujan memanjang ,...time u pegi elok plak panas nya

AdanyaKauUntukku said...

akak jeles dengan gambar2 awak tau...huwaaaaaaaaaaaaa

nizamsani said...

seronoknya naik bot.